• Over ons

  • Over ons

  • Over ons

  • Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Elise De Zitter en Ignace Courcelles, een jong koppel met veel liefde en passie voor het ondernemerschap. Wij zijn allebei geboren in een gezin van zelfstandigen, de vader van Elise had jaren geleden een succesvolle chocolaterie in hartje Gent en de ouders van Ignace hebben tot op heden een alom gekende patisserie in centrum Kortrijk. 
Onze families hebben ons de passie voor voeding en desserts met de paplepel ingegeven. Op 12- jarige leeftijd ging Elise al naar Hotelschool Spermalie in Brugge, terwijl Ignace zijn specialisatiejaar ‘Patissier en chocolatier’ aan Syntra West in Brugge volgde.

Ignace is na deze opleiding in de zaak van zijn ouders gaan werken, maar nu is dat niet meer mogelijk door een serieuze bloemallergie. Elise heeft met haar hogere opleiding Ergotherapie even een bocht genomen naar de zorgsector, maar toch heeft ze haar passie voor voeding nooit verloren. 

Al bij het begin van onze relatie stond het vast dat wij graag onze eigen zaak wilden starten. Onze grootste gezamenlijke passie bleek ijs te zijn, en meer bepaald het zelf bereiden van ijs. Daarom zijn we ons in juni en in november 2018 samen gaan verdiepen in deze passie aan de Carpigiani Gelato University. Na deze intensieve opleiding zijn wij er zeker van dat we hierin samen verder willen. 

Ons heerlijk ambachtelijk Italiaans ijs kan je nu al proeven via onze webshop! Je kan er kiezen uit verschillende prachtig afgewerkte ijstaarten en ijsgebakjes. Liever ijs voor jou alleen? Bestel dan onze portie-glaasjes of onze huisgemaakte frisco’s. Toch delen? Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor grote potten superlekker schepijs (0,5 liter of 1 liter). 

Toekomst plannen 

In april openen we onze eigen winkel in de Ommegangstraat in Petegem-aan-de-Schelde (Oudenaarde). In het idyllische huisje, dat trouwens een van de geklasseerde dorpszichten van Petegem is, woonde vroeger de grootmoeder van Elise. Wij zijn er zelf komen wonen, omdat we dit prachtige pand in de familie wilden houden. 
Kom zeker eens langs, dan kunt u ons heerlijke ijs ook op een hoorntje of in een potje komen proeven. Meer info volgt. Hou zeker onze Facebook- en Instagram-pagina in de gaten, zo bent u als eerste op de hoogte van alle nieuws!

We kijken er beide erg naar uit om u te verwelkomen bij het afhalen van uw bestelling en later ook in onze winkel.